Home » Frontpage, Κοινωνία, Κόσμος » Το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους – Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ, είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΗΣ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» – www.elliniki-metafrastiki.gr

Το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους – Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ, είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΗΣ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» – www.elliniki-metafrastiki.gr

Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ, είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΗΣ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» – www.elliniki-metafrastiki.grΕΜΕ22

Έργο της Siemens στο Ίδρυμα Ανιέλι

Το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους

719E4FF7F4DD77A90DB85AF0AAD06784

Ίδρυμα Ανιέλι, Τορόντο, Ιταλία (Copyright: Pepe Giardino)

Η ιστορική έδρα του Ιδρύματος Agnelli στην Ιταλία μεταμορφώθηκε σε ένα κτήριο που αντιδρά ψηφιακά. Κεντρικό ρόλο για τη λειτουργία του διαδραματίζει ένα καινοτόμο σύστημα γεωεντοπισμού από τη Siemens που προσαρμόζει τις συνθήκες στο κτήριο στις ανάγκες των ενοίκων σε πραγματικό χρόνο μέσω των τεχνολογιών Internet of Things.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Agnelli (Ανιέλι) στην Ιταλία έχει μετατρέψει την ιστορική έδρα του στο Τορίνο σε ένα προηγμένο κτήριο γραφείων του Internet of Things (IoT), το οποίο καταδεικνύει με ποιους τρόπους η ψηφιοποίηση μετατρέπει τους συμβατικούς χώρους εργασίας στους έξυπνους χώρους εργασίας του μέλλοντος. Το νέο γραφείο έκτασης 3.000 τετραγωνικών μέτρων με πολλαπλούς χώρους συνεργασίας άνοιξε στα μέσα Ιουνίου 2017.

Το έργο υλοποίησε την ιδέα των αρχιτεκτόνων του γραφείου Carlo Ratti Associati για τον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Agnelli: τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών εργασίας στο κτήριο σε πραγματικό χρόνο μέσω του γεω-εντοπισμού των ατόμων που κινούνται μέσα στο συγκρότημα. Αυτό σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση των συστημάτων του κτηρίου καθώς και μεγαλύτερη άνεση για τους ανθρώπους από την άποψη της θέρμανσης, της ψύξης, της σκίασης, του φωτισμού, της πρόσβασης και της διαθεσιμότητας του χώρου.

«Οι έξυπνες συσκευές παράγουν τεράστια ποσά δεδομένων κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε δευτερόλεπτο. Με τα σωστά ψηφιακά εργαλεία είναι δυνατή η αξιοποίηση των δεδομένων και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον όπως ποτέ άλλοτε. Η ιδέα του γραφείου Carlo Ratti Associati για το Ίδρυμα Agnelli είναι η ιδανική ιδέα για εμάς», λέει ο Federico Golla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Ιταλίας.

Εκατοντάδες αισθητήρες ελέγχουν όλα τα είδη δεδομένων των κτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης όσων βρίσκονται μέσα στα κτήρια αυτά, χωρίς όμως να τους ταυτοποιούν. Οι αισθητήρες ελέγχουν συνεχώς τις θερμοκρασίες, τη συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και τη διαθεσιμότητα των αιθουσών συνεδριάσεων. Έχει εγκατασταθεί ένα σύστημα εσωτερικού εντοπισμού τριών αξόνων που βασίζεται σε smartphone και εξατομικευμένες ετικέτες. Ανιχνεύει και επικοινωνεί την παρουσία όσων βρίσκονται στο χώρο και εντοπίζει δεδομένα, ενεργοποιώντας αυτόματα την κατάλληλη αντίδραση των εγκαταστάσεων του κτηρίου. Το σύστημα εσωτερικής τοποθέτησης ενσωματώνεται στο Desigo CC, το σύστημα διαχείρισης κτηρίων της Siemens που παρακολουθεί το κλίμα, το φωτισμό, τον έλεγχο πρόσβασης, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και τους συναγερμούς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κράτηση αίθουσας συνεδριάσεων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να προσαρμοστούν σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το εύχρηστο σύστημα έχει ένα interface σε στυλ παιχνιδιού και διατίθεται μέσω μιας εφαρμογής για τα άτομα που βρίσκονται στο κτήριο. Η εφαρμογή επιτρέπει στους ενοίκους να έχουν πρόσβαση στο κτήριο, να αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους τους και να κλείνουν αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και να εξατομικεύουν τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που προτιμούν.

  • Ξέρατε ότι… Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) εστιάζει στους τομείς της ηλεκτροδότησης, των αυτοματισμών και της ψηφιοποίησης και κατέχει την πρώτη θέση στην κατασκευή υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Ταυτόχρονα, είναι ένας κορυφαίος πάροχος γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου και λύσεων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ πρωτοπορεί και στις λύσεις υποδομών, αυτοματισμών και λογισμικού για τον κλάδο της βιομηχανίας. Η εταιρεία είναι ακόμα μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών ιατρικού απεικονιστικού εξοπλισμού, όπως συστήματα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στους κλάδους των εργαστηριακών διαγνωστικών συστημάτων και της κλινικής Πληροφορικής. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2016 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα €79,6 δισ. και τα κέρδη στα €5,6 δισ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, η εταιρεία απασχολούσε σχεδόν 351.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

tech.in.gr

Η ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ, είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΗΣ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» – www.elliniki-metafrastiki.grΕΜΕ22

Επιμέλεια Σύνταξης:

Γαλατά Κατερίνα


Άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις: