Home » πιάτο ημέρας » Παριανή Σαλάτα

Παριανή Σαλάτα

 

Παριανή σαλάτα ή αλλιώς, η σαλάτα του Ευγένιου στο «Barbarossa». Όσοι περάσετε από την Πάρο, θα την απολαύσετε στο «Barbarossa» στη Νάουσα.

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ:

1 φλυτζάνι τσαγιού βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια

1 καρδιά μαρούλι

2 ώριμες, σφιχτές ντομάτες

1 αγγούρι με τη φλούδα του

10 ελιές

2 κουτ. σούπας κάππαρη

1 ξερό κοκκινο κρεμμύδι

2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (παριανό φρέσκο τυρί)

1 ματσάκι αντράκλα (γλιστρίδα)

 

Για τη σος:

1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί

1 πρέζα ρίγανη

αλάτι

 

Barbarossa στη ΝάουσαΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 Σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα χοντροκόβουμε το μαρούλι.

2 Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια που έχουμε ήδη βράσει.

3 Κόβουμε τις ντομάτες στα οκτώ, το αγγούρι σε φέτες (με τη φλούδα) και το κρεμμύδι σε ροδέλες (δαχτυλίδια).

4. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.

5. Τέλος, βάζουμε την αντράκλα και την ξινομυζήθρα.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε την παριανή σαλάτα

 

Μερίδες: 4

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr


Άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις: