Home » Frontpage, Επιμελητήρια » Υπέρ της ρύθμισης χρεών σε Ταμεία και εφορία τα Επιμελητήρια – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Υπέρ της ρύθμισης χρεών σε Ταμεία και εφορία τα Επιμελητήρια – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Υπέρ της ρύθμισης χρεών σε Ταμεία και εφορία τα Επιμελητήρια - Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

Υπέρ της ρύθμισης χρεών σε Ταμεία και εφορία τα Επιμελητήρια – Την ειδησεογραφία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα www.elliniki-metafrastiki.gr  

skywalker swsto

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  

 

«Είναι πιο ευνοϊκή από όλες τις προηγούμενες»

«Η ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία και την εφορία είναι πιο ευνοϊκή απ΄όλες τις προηγούμενες».

Σε αυτό το συμπέρασμα, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα «Ρυθμίσεις Φορολογικών & Ασφαλιστικών Οφειλών – Κόκκινα Δάνεια», που έγινε τη Δευτέρα στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ, σε συνδιοργάνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής & Νήσων Αιγαίου.

 

Στην ημερίδα  ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, κ.Παναγιώτης Κοκκόρης, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Τα αποτελέσματα της προηγούμενης ρύθμισης ήταν πενιχρά και καθόλου ικανοποιητικά. Έτσι, θεσμοθετήσαμε ένα πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο, που έχει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τον αριθμό των δόσεων, που φτάνει τις 100, το μικρό ελάχιστο ποσό δόσης, που είναι 50 ευρώ, το μικρότερο ύψος επιτοκίου και τον μεγαλύτερο αριθμό εκπτώσεων επί προστίμων και προσαυξήσεων. Με αυτή τη ρύθμιση, ενισχύουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος και συγχρόνως την επιχειρηματικότητα. Είμαστε υπέρ των ανθρώπων, που μοχθούν για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Σας καλώ να συμβάλετε όλοι στην επιτυχία αυτής της ρύθμισης και εμείς είμαστε κοντά σας».

 

Η ημερίδα είχε ως στόχο την αναλυτική και έγκυρη πληροφόρηση του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά, σχετικά με το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα για την επιβίωση των περισσότερων επιχειρήσεων, εκείνο της νέας ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, καθώς επίσης και της διευθέτησης των «κόκκινων» δανείων, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης της Ε.Σ.Ε.Ε. για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, ώστε να ενταχθούν άμεσα όλοι οι μικρομεσαίοι της αγοράς.

 

Οι εισηγητές, κ. Α. Μουζάκης, Λογιστής-Φοροτεχνικός, κ. Δ. Μπούρλος, Δικηγόρος-ειδικευμένος στα ασφαλιστικά και κυρία Μ. Μυζήθρα, Εμπειρογνώμων σε χρηματοοικονομικά θέματα στο πρόγραμμα υποστήριξης Μ.μ.Ε. της Ε.Σ.Ε.Ε, με απλό και σαφή τρόπο βοήθησαν τους επιχειρηματίες, να κατανοήσουν όλες τις πτυχές της ρύθμισης, προετοιμάζοντάς τους και πρακτικά για όλα τα στάδια.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, αφού τόνισε ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων των φορέων η διεξοδική ενημέρωση των συναδέλφων, ανέλυσε όλες τις παραμέτρους της νέας ρύθμισης, αναφέροντας ωστόσο, ότι «οι ρυθμίσεις από μόνες τους, δεν θα λύσουν το πρόβλημα του Ο.Α.Ε.Ε., καθώς πρέπει να λειτουργήσουν συνδυαστικά. Οι οφειλές φτάνουν τα 71,5 δις ευρώ και 4 εκατ. είναι οι οφειλέτες.

 

Τα «κόκκινα δάνεια»

 

Όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, από τα 219 δις των τραπεζών προς φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα 80 δις είναι μη εξυπηρετούμενα, εκ των οποίων προβλέπεται, ότι μόνο τα 11 δις θα ρυθμιστούν. Έπειτα από προσπάθειες ετών, φτάσαμε και πάλι στο παραπέντε, θεωρώντας αυτό το αποτέλεσμα, μια νίκη. Επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι δανειολήπτες, ας σεβαστούμε τους συνεπείς μικρομεσαίους, οι οποίοι νιώθουν αδικημένοι.

Οφείλουμε να προωθήσουμε τη ρύθμιση – «σωσίβιο» της αγοράς, ώστε να μη χαθεί η παραμικρή ευκαιρία για όσους χρωστάνε. Όσο λιγότεροι, βεβαίως, είναι οι περιορισμοί, όσο μεγαλύτερη η διεύρυνση και όσο γρηγορότερη και αποτελεσματική η επιτυχής εφαρμογή της ρύθμισης, τόσο καλύτερα για τους οφειλέτες και το Δημόσιο». Κλείνοντας, ζήτησε για μια ακόμα φορά από την ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, να εισακουστεί η τεκμηριωμένη πρόταση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για οριζόντια με αναδρομική ισχύ και γενική μείωση 30% των ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.

 

«Αναμφίβολα, το μέτρο των 100 δόσεων είναι γενναίο. Η παρούσα ρύθμιση «κοιτάζει» μπροστά, όπως κι εμείς οι επαγγελματίες. Άλλωστε, εάν οι δόσεις ήταν 200, όπως πολλοί επιθυμούν, δεν θα θέλαμε να κληροδοτήσουμε χρέη στα εγγόνια μας. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται η ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Π., κ. Ν. Μανεσιώτηςκαι ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.Α., κ. Δ. Αρμενάκης προσέθεσε ότι « οπωσδήποτε, οι συνεχείς ρυθμίσεις δεν ωφελούν, όταν δεν επιτυγχάνουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις οργανώσεις θα φροντίζουν πάντα για τη σωστή ενημέρωση των επαγγελματιών».

 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

images (3)

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ για διαγωνισμούς και προσλήψεις μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.elliniki-metafrastiki.gr  

 


Άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις: