Home » Frontpage, πιάτο ημέρας » Μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά

Μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά

Μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικάΥλικά 500 γρ. πέννες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
3 χρωματιστές πιπεριές, κόκκινη, κίτρινη και πράσινη
2 κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
½ κουτ. γλυκού Tabasco
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
1 κλωναράκι θυμάρι
μερικά φύλλα βασιλικού
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία: 45-60 λεπτά, Μαγείρεμα: 0-15 λεπτά
Τρόπος παρασκευής

Τι κάνουμε όταν γυρνάμε κουρασμένοι από τη δουλειά και το τελευταίο πράγμα που έχουμε διάθεση να κάνουμε, είναι να μαγειρέψουμε; …Ανοίγουμε το I COOK GREEK στη συνταγή «μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά» της Κωνσταντίνας ή δίνουμε μία εκτύπωση από το site του αρκουδιού και σε δέκα λεπτά, τρώμε ένα σπέσιαλ πιάτο. Πώς; Απλούστατα…

Καθαρίζουμε τα λαχανικά (αφαιρούμε από τις πιπεριές τους σπόρους), τα κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια (κύβους ή ροδέλες) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά σε δυνατό φούρνο, μέχρι ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν.

Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Την προσθέτουμε στο λαδόξιδο μαζί με το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει και το Tabasco.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε. Τα ανακατεύουμε με τα ψητά λαχανικά και τα σερβίρουμε σε μπολ ή πιατέλα, όπως είναι ζεστά με το λαδόξιδο.

Καλή μας όρεξη!

Πηγή nistikoarkoudi.gr


Άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις: