Home » Frontpage, Αθλητικά » Ο πρίγκηπας, ο Τσάκας και ο Παναθηναϊκός

Ο πρίγκηπας, ο Τσάκας και ο Παναθηναϊκός

Το πληρεξούσιο σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα από την Σαουδική Αραβία, καθώς ανεμενόταν-με την διαφορά ώρας- ή χθες το βράδυ ή τις σημερινές πρωϊνές ώρας σύμφωνα με δηλώσεις του Βλάση Τσάκα.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Αλ Σαούντ μιλώντας στην Ερα Σπορ αναφέρθηκε στην νέα καθυστέρηση της υπόθεσης και αναφέρθηκε γιατί δεν έκανε τουλάχιστον την δήλωσή του.

Παράλληλα, ο Βλάσης Τσάκας υποστήριξε πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξ “αρχής είχε τον πλήρη φάκελο του πρίγκιπα με τα στοιχεία του και απάντησε με «ατάκα» στα όσα του καταλόγισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Νωρίτερα, o Mr MIG είχε ανταλλάξει ανακοινώσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα:

- για την αποστολή του πληρεξουσίου στο δικηγόρο: «Μίλησα πριν 40λεπτά με τον πρίγκιπα. Είχε συνάντηση με τον δικηγόρο του και μου είπε ότι θα έρθει στη διάρκεια της νύχτας το πληρεξούσιο».

- για το αν υπήρξε προηγούμενη συννενόηση του πρίγκιπα με τον Γ. Βαρδινογιάννη: «Δεν ζητήθηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να επικοινωνήσει μαζί του ο πρίγκιπας. Ζητήθηκε μία συγκεκριμένη διαδικασία. Προέκυψε ένα πρόβλημα με δύο διαφορετικές νομικές σχολές. Εάν μου ζητηθεί να κάνω στην άκρη, εγώ θα κάνω να μιλήσουν οι δυο τους».

- για την άφιξη του Σουλτάν Αλ Σαούντ στην Αθήνα: «Ο πρίγκιπας θα έρθει στην Ελλάδα όταν είναι να υπογραφούν τα συμβόλαια. Την προηγούμενη φορά που ήρθε ο πρίγκιπας στην Ελλάδα δεν συναντήθηκε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ούτε ήρθε σε συννενόηση μαζί του».

- για τη μη έκδοση δελτίου Τύπου από την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας: «Υπήρχε μία προσπάθεια να γίνει μία τοποθέτηση του πρίγκιπα μέσω της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα. Αλλά τελικά δεν τελεσφόρησε».

- για το πότε θα δοθεί το πληρεξούσιο: «Το πληρεξούσιο είναι έτοιμο. Συμφώνησαν εδώ ο Παναγιώτης Πετρόπουλος και οι δικηγόροι του πρίγκιπα. Το πρόχειρο είναι έτοιμο και απλά το περιμένουμε υπογεγραμμένο. Το πληρεξούσιο είναι έτοιμο και θα σας το δώσουμε το πρωί, γιατί σήμερα έπεσαν πολλές επιστολές».

- για το πότε περιμένει να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών: «Εάν την Τρίτη αρχίσουν οι επαφές, τότε θα προχωρήσουμε γρήγορα. Μιλάμε για μία διαδικασία που δεν θα διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα».

- για την επικείμενη δήλωση του πρίγκιπα: «Την Τρίτη θα πάω στη Τζέντα και θα προσπαθήσω να τον πείσω να κάνει μία τοποθέτηση. Επειδή αμφισβητειται το πρόσωπο του. Ο πρίγκιπας ερχόμενος στην Ελλάδα, θα καλύψει με εγγυητικές όλο το ποσό των 220.000.000 ευρώ που έχει παρουσιάσει».

- για την ύπαρξη του πρίγκιπα: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει πλήρη έγγραφο της προσφορά μας, όπως και το διαβατήριο του πρίγκιπα».

- για τις πιθανότητες ολοκλήρωσης της συμφωνίας: «Εγώ δεν υπόσχομαι ότι το ντιλ θα τελειώσει 100%. Εγώ υπόσχομαι και δηλώνω ότι η πλευρά μας είναι 100% και ισχύει η πρόταση της. Αυτή η προσφορά μπορεί να χαλάσει από οτιδήποτε. Τώρα ο πρίγκιπας έχει καλή διάθεση και τα βλέπει θετικά. Η διάθεση όλων των πλευρών να γίνει η συμφωνία είναι δεδομένη».

- για τις κατηγορίες περί παραμυθιών του Ανδρέα Βγενόπουλου: «Εγώ απάντησα στον Βγενόπουλο, για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον μου και εναντίον του πρίγκιπα. Δεν τον ξέρω, δεν με ξέρει. Δυστυχώς για αυτόν, τα παραμύθια έχουν happy end».

Τσάκας επεισόδιο Νο2

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του στην Ερα Σπορ, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας μίλησε και στην «Δίκη της Δευτέρας» στον ΣΚΑΪ για όσα δεν έγιναν την Δευτέρα και αναμένονται για την Τρίτη σχετικά με το πληρεξούσιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάκας:

«Αύριο το βράδυ θα είμαι στην Τζέντα και από την Τετάρτη θα είμαι με τον Πρίγκιπα. Μίλησα πριν μιάμιση ώρα με τον πρίγκιπα και με διαβεβαίωσε πως θα το έχω στο e-mail μου και εγώ και ο κ. Πετρόπουλος στη διάρκεια της νύχτας και την Τρίτη το πρωί θα είναι στην διάθεση σας».

Περιμέναμε και μια ανακοίνωση από τη πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας;

«Ήταν μια από τις σκέψεις δεν έγινε κάτι τέτοιο διότι μια ανακοίνωση δια μέσω της πρεσβείας θα ήταν σαν μια εμπορική πράξη. Θα δώσει μια δική του δήλωση κιόλας».

Τι εμποδίζει τον υψηλό συνομιλητή σας να μιλήσει απευθείας με τον κ. Βαρδινογιάννη;

«Η διαδικασία δεν υποδείχθηκε από εμάς αλλά από τον κ. Βαρδινογιάννη. Εμείς την ακολουθούμε απλά».

Απευθύνθηκε στον κ. Βαρδινογιάννη και του είπε δεν του μιλάω;

«Όχι, όχι. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι αυτή που φαίνεται».

Εγώ ξέρω πως όταν θες μια ομάδα απευθύνεσαι σε αυτόν που έχει τις μετοχές και του λες θέλω την ομάδα. Για ποιο λόγο ένας τόσο σπουδαίος επιχειρηματίας, γιατί δεν παίζει ρόλο η ηλικία, δεν απευθύνθηκε απευθείας στον κ. Βαρδινογιάννη και έγινε η πανηγυρική διαδικασία και δεν έχει γίνει τίποτα με το θέμα να έχει καταλήξει σε κωμωδία;

«Οι κωμωδίες και όλα τα σχετικά είναι άσχετα με εμάς. Εμείς ούτε παίζουμε ούτε τίποτα. Επιλέχτηκε αυτός ο δρόμος γιατί αυτόν κρίναμε με τον Πρίγκιπα ότι θα είναι καλύτερος για τα δικά μας συμφέροντα. Δημόσια ο κ. Βαρδινογιάννης είπε ότι παραχωρεί τις μετοχές και εμείς τότε επιλέξαμε να κινηθούμε. Είχε προηγηθεί πολύ μεγάλη συζήτηση με τον Πρίγκιπα. Η 5η Σεπτέμβρη που γλιτώναμε τα λεφτά ήταν για εμάς η αφορμή να ξεκινήσουμε».

Έχετε τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα χέρια σας;

«Μας αρκούν αυτά τα οποία δημόσια ξέρουμε και μας επιβεβαίωσε και ο κ. Βγενόπουλος. Πιστεύω ότι στοιχειώδη ρήτρα θα μπει στο deal αν προκύψουν άλλα στη πορεία».

Βλέπετε ότι ο κ. Βγενόπουλος έχει θέσει ως μοναδικό όρο τη ΓΗΠΕΛ για να γίνει το deal, τι ξέρετε εσείς για την ΓΗΠΕΛ;

«Εμάς είναι ένα θέμα το οποίο δεν μας αφορά σε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον».

Στις 2 Αυγούστου υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρίγκιπα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη;

«Στις 2 Αυγούστου υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρίγκιπα στην Ελλάδα αλλά όχι για να συναντηθεί με τον κ. Βαρδινογιάννη. Το σκεπτικό να αγοράσει τον Παναθηναϊκό περνούσε εδώ και 4 μήνες από το μυαλό του και προσπαθούσαμε να φτιάξουμε αυτό το πρότζεκτ».

Γνωρίζετε ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος έχει κάρτα του διαρκείας στον Ολυμπιακό;

Δεν το ξέρω, δεν με ενδιαφέρει. Προσελήφθη από εμάς για νομικές υπηρεσίες και όχι με βάση τη φίλαθλη ιδιότητα του».

Ο Πρίγκιπας πότε θα έρθει;

«Θα έρθει για να υπογράψει την μεταβίβαση των μετοχών. Τι άλλο να έρθει να κάνει».

Έχετε και άλλα σχέδια υπόψη σας εκτός του Παναθηναϊκού;

«Το έχω πει από την πρώτη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι στα σχέδια μας για να εξυπηρετηθούν άλλες βλέψεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Εγώ είπα ότι μας ενδιαφέρει το «Real Estate». Όχι αυτό, εκείνο το άλλο».

Γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει αγορά ομάδας από ξένο ιδιοκτήτη;

«Είναι υπόψη μας και νομίζω ότι θα βρεθεί η φόρμουλα. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε με τους νομικούς μας. Στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Γαλλία μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο. Στην Ελλάδα είμαστε λίγο πίσω σε τέτοιες αντιλήψεις».

Που βρισκόμαστε όσον αφορά το πληρεξούσιο και την όλη διαδικασία;

«Θεωρώ ότι οι δυο δικηγόροι θα ξεκινήσουν από την Τρίτη τις διαδικασίες και θα προχωρήσει η συζήτηση».

Αυτά ως τώρα με τις εξελίξεις στην ομάδα και στα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

(πηγή:sport24.gr)

 


Άλλες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις: